Джъд Тръмп и US Open Pool Championship

На първи септември стана ясно, че 22-кратният носител на ранкинг титли – Джъд Тръмп, ще се включи на предстоящото първенство US Open Pool Championship в Atlantic City, USA.

May be an image of 1 person and text

Турнирът ще се проведе от 13-ти до 18-ти септември и традиционно събира най-добрите състезатели по билярд от целия свят. И докато снукър играч да участва на билярдно състезание само по себе си не е новост, това е първата по-сериозна заявка на топ-снукърист да се конкурира с топ-билярдисти. Джъд е световен шампион по снукър за 2019-та и освен това беше водач в световната ранглиста в последните 2 години до Август, когато бе изместен с малко от друг световен шампион – Марк Селби.

Има ли шансове за предно класиране изобщо?

Постиженията му в снукър средите обаче не гарантират успех на билярдната маса. Всеки, който се занимава с билярд професионално знае, че са нужни комплекс от умения и специфични тренировки, за да се постигнат успехи на 9-футовите маси. С краткото време за подготовка, което има Джъд Тръмп, е малко вероятно той да достигне до призовите места. Неговото най-силно оръжие обаче има потенциал да развали деня на много състезатели. Умението на Джъд да вкарва топки от всякакви позиции е пословично, а това е напълно достатъчно да бъде спечелен всеки отворен мач, където няма твърде много сейфти битки.

https://fb.watch/7QzNJagS55/

Докъде ще стигне Джъд Тръмп на US Open Pool Championship – предстои да видим в следващите седмици. Междувременно обаче се питаме следното :

Ще последват ли примера му и други звезди от снукър сцената?

Дали и други играчи ще последват примера му – тепърва ще стане ясно. Потенциал обаче има. Не всички може би знаят, но играч като Марк Селби например има опит в състезания по билярд. Вярно – става дума за Английски билярд, дисциплина по-близка до снукъра, отколкото до така-наречения Американски билярд. Той е единственият световен шампион от първенства и от двата свята. През 2006-та печели WEPF World Eightball championship във финална срещу не кой-да-е, а Darren Appleton.

При всички случай участието на топ-играчи от снукъра ще повлияе добре на развитието и на двата спорта.

Източник:

https://www.facebook.com/matchroompool

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.